NP Krka

Otvoren za posjetitelje tokom cijele godine...

Nacionalni park Krka proglašen je 1985. godine i sedmi je nacionalni park u Hrvatskoj. Nacionalni park je prostarno, pretežito neiuzmjenjeno područje iznimnih i višestrukih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmjenjenih ekosustava.

Nacionalni park Krka smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109 km2 najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. S potpoljenim dijelom ušća Krka je duga 72,5 km a po dužini je 22. Izvire u podnožju planine Dinara, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke.

Nacionalni park otvoren je za posjetitelje tijekom cijele godine, a može ga se obići vodenim putem, kolnim i pješačkim cestama, uz poštivanje pravila ponašanja u zaštićenim okolišu. 3 su ulaza u Nacionalni park – Lozovac, Skradin i Roški slap. Radno vrijeme na ulazima Lozovac i Skradin je od 9 – 17 sati, a na ulazu Roški slap od 10 – 17 sati. Tijekom posjeta mogu se razgledati mnogi sadržaji, a najzanimljiviji su Skradinski buk, Roški slap, šetnja edukativnom stazom te prezentacija etnološkog blaga.

Turističke obavjesti o izletima, kretanju brodova i ostale obavjesti možete dobiti u Informacijskom centru Skradin, odnosno na stranicama parka www.npkrka.hr

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram